Foto-organisering

22 11 2008

Ja, jag har fått ett ryck och städat datorn. Jag fick sån lust att städa igår och när man inte mår toppen så får man städa sittande. Dvs på datorn. Den behövde få sig en rejäl omgång och är mycket snabbare nu.
Så förutom att bli av med en massa junk så har jag även lassat på en massa. Jag har gått igenom alla gamla skivor med foton och organiserat upp dem efter år och så. Nu ska de brännas ner i ordning på dubbla skivor (en hemma, en hos föräldrarna) och sen kan jag känna mig lugn.
Förutom detta så sitter jag också och går igenom alla mina foton tagna sedan nya systemkameran flyttade hit. De är ju i CR2-format, och jag tänkte mig minsann nån gång i tidernas begynnelse att jag skulle ta foton i CR2 och SEN fixa till bra till JPG på datorn. Har jag gjort detta? Nej, och det innebär ett JÄTTEJOBB varje gång man vill framkalla foton. Men nu ska jag alltså ta mig i kragen och göra detta. Det kommer ta tid, men det ska bli så skönt när det är gjort.
Sen ska jag baske mig se till att göra det varje gång jag laddar över nya foton från kameran.
Blir sååå mycket enklare då.

Har äntligen fixat till den digitala fotoramen också så att den visar lite bilder i vardagsrummet. Det är inte de bästa bilderna just nu, men ändå lite bilder. Ska fixa med det också sen. Ska bli kul med lite bildspel. 🙂
Det var ju bara på min födelsedag i MARS som jag fick den där ramen så det är väl inte så sent va? *hosthost*

Halsen mår mycket bättre idag men långt ifrån bra. Jag lever på makaroner (utan något till), pannkaka och idag lyckades jag äta nudlar utan att gå sönder av smärta. Det var gott med salt! Min kropp saknar salt. Det här är värsta bantningskuren…
Imorgon ska doktorn höra av sig till mig. Det känns inte som om jag är stark nog att ge mig ut i vimlet med pendeltåg och bussar och allt förrän jag kommit igång att äta ordentligt, så lite fler dagar sjukskrivning skulle inte sitta fel. Trots att jag egentligen klättrar på väggarna här hemma, men jag vill INTE bli sjuk igen.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: